• Η Χάλκη
  • Μεσαιωνικό Κάστρο
  • Χάλκη
  • Χάλκη Ο κρυμμένος παράδεισος
  • Μεσαιωνικό Κάστρο στη Χάλκη
  • Ονειρεμένη διαμονή στη Χάλκη

Μόλις λίγα μίλια μακριά από τη δυτική ακτή της Ρόδου, βρίσκεται το πανέμορφο νησάκι της Χάλκης. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής του, σαν ψαροχώρι συνεχίζεται, επειδή είναι σχετικά άγνωστο στην τουριστική βιομηχανία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματική κυκλοφορία τροχοφόρων , το νησί σας εγγυάται ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές.

Ο μόνος οικισμός του νησιού, που ονομάζεται Εμποριό ή Νημποριό , αποτελείται από παραδοσιακό νησιώτικα σπιτάκια, διασκορπισμένα γύρω από ένα γραφικό λιμανάκι. Η διαύγεια του νερού γύρω από τη Χάλκη είναι εκπληκτική, ένα μέρος που η κολυμβητές και οι καταδύτες θα λατρέψετε. Το κύριο αρχαιολογικό ενδιαφέρον του νησιού βρίσκεται στο ερειπωμένο μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή ενός λόφου έξω από το χωριό. Έξω από αυτό, τα ερείπια του παλιού Χωριού, που είναι τώρα έρημο, παρέχουν μια καλή ευκαιρία για έναν ήσυχο περίπατο και για μία θέα της θάλασσας να χάνεται στον ουρανό.

Το κλίμα της Χάλκης είναι πολύ ξηρό, επομένως είναι πολύ ευχάριστο για διακοπές. Κανονικά, οι τελευταίες βροχές του χειμώνα σταματούν στο τέλος του Απριλίου, για να αρχίσουν εκ νέου στα τέλη του Οκτωβρίου δίνοντας πολλές ευκαιρίες για κολύμπι. Η περιοχή είναι διάσημη για τις μεγάλα, ηλιόλουστα καλοκαίρια, που η θερμοκρασία κυμαίνεται συνήθως από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Το λιμάνι, το οποίο ονομάζεται Πιάτσα, είναι η καρδιά του χωριού και παίζει το ρόλο της πλατείας και της αγοράς: εκεί θα πάτε για να βρείτε κάποιον και να μιλήσετε, να πιείτε καφέ ή τσάι σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία, ή σε μία από τις πολλές ταβέρνες. Μπορείτε να ψωνίσετε σε ένα από τα σούπερ μάρκετ, στο περίπτερο ή στον φούρνο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις ντόπιες τυρόπιτες και χορτόπιτες. Μετά από ένα υπέροχο πρωινό, πάρτε το τοπικό λεωφορείο, ναυλώστε το θαλάσσιο ταξί ή πηγαίνετε με τα πόδια σε μία από τις αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες του νησιού για κολύμπι. Μια ημερήσια εκδρομή στηνΑλιμιά (έρημο νησί κοντά στη Χάλκη) ή στη Ρόδο με το πρωινό καΐκι είναι επιλογές που δεν πρέπει να χάσετε.

Το νησί είναι εξοπλισμένο με ένα μηχάνημα ΑΤΜ, όπου μπορείτε να πάρετε τα μετρητά 24 ώρες την ημέρα.